Gezonde school

Op Al Arqam hanteren wij een gezond voedingsbeleid. Op jonge leeftijd wordt een belangrijke basis voor de toekomstige gezondheid gelegd. Tevens is het makkelijker om jong een gezonde leefstijl aan te leren, dan op latere leeftijd een ongezonde leefstijl af te leren. Een gezonde omgeving is een voorwaarde voor het kunnen bieden van goed onderwijs. In samenwerking met u als ouder, willen wij er als school voor zorgen dat de kinderen zich al vroeg bewust worden van hun eigen verantwoordelijkheid bij het maken van een gezonde voedingskeuze. Dit betekent dat wij u vragen om te zorgen voor: - fruit en/of groente voor de kleine ochtendpauze; - water of melk; - gezonde lunchpakket zonder koekjes of andere zoetigheden.

Traktaties

Al Arqam is een school met een islamitische grondslag, volgens de Koran en Sunnah van de profeet Mohammed (vrede zij met hem). Om die reden vieren wij geen verjaardagen op school. Uiteraard mag iedere leerling weleens trakteren gedurende het schooljaar, bijvoorbeeld bij een gebeurtenis als: - het krijgen van een broertje of zusje; - het behalen van een zwemdiploma; - het behalen van een ander belangrijk doel, bijv. bij de sportclub of Koranles. Graag vragen wij u in dat geval om traktaties klein en niet te calorierijk te maken. Niet-eetbare traktaties vinden we ook een leuk alternatief.